VEILIG RIJDEN

ELEKTRONISCHE ROLSTOELVERANKERING

VEILIG RIJDEN

ELEKTRONISCHE ROLSTOELVERANKERING

Elektronische rolstoelverankering

Het is van groot belang dat een rolstoelpassagier veilig en stabiel kan meerijden in een voertuig. Enkel vertrouwen op de rem van de rolstoel zou onbezonnen zijn; de rolstoel dient veilig verankerd te worden.

DAHL LOCK | DOCKING STATION ELEKTRISCHE ROLSTOEL

De veiligheidsstandaarden voor rolstoelvergrendeling zijn niet zo strict als voor andere voertuigonderdelen. Vergrendelingssystemen hoeven volgens ISO standaarden enkel rolstoelen inclusief passagiersgewicht tot 85kg te verzekeren. Bij Trapmann vinden we dit niet voldoende en willen we de maximale veiligheid voor de rolstoelpassagier in een door ons aangepaste wagen garanderen. 

Daarom bieden we het DAHL LOCK docking station aan.  Dit is het eerste systeem dat in een groot aantal voertuigen getest en goedgekeurd werd voor elektrische rolstoelen met een totaal gewicht van +200kg. Het voldoet daarmee aan de strenge EUM1 veiligheidsnormen.

Hoe werkt het?

Een slotplaat en een afstandsstuk wordt op de vloer onder de rolstoel gemonteerd. Onder de rolstoel wordt een inhaakstuk geplaatst dat in de slotplaat past. Wanneer de elektrische rolstoel naar het dockingstation wordt gemanoeuvreerd, klikt dit inhaakstuk in de slotplaat en wordt de rolstoel automatisch beveiligd. Met een druk op een knop kan de rolstoel terug vrijgegeven worden.

QLK-150 | DOCKING STATION VOOR MANUELE ROLSTOEL

Het QLK-150 docking station voor manuele rolstoelvergrendeling werd ontwikkeld om een maximum flexibiliteit te kunnen aanbieden voor elke unieke situatie. Met jouw veiligheid als prioriteit voldoet ook dit systeem aan de hoogste veiligheidsnormen en is compatibel met WC18 en WC19 rolstoelen. De QLK-150 is het enige systeem dat gestest werd in een voorwaartse, zijwaartse en achterwaartse zitpositie.

Verstelbaar in de hoogte

De hoogte van de rolstoel met passagier kan bij sommige voertuigen een probleem vormen. Met optionele basisplaten is de QLK-150 in de hoogte verstelbaar van 38mm tot 100mm. Dankzij een geavanceerde stablisatorfunctie blijft de rolstoel tijdens het rijden stabiel en geeft het de passagier een veilig gevoel.

Vrijblijvend advies

Digitale rondleiding

gratis brochure