VEILIG RIJDEN

ROLSTOELVERGRENDELINGEN

VEILIG RIJDEN

ROLSTOELVERGRENDELINGEN

Rolstoelvergrendelingen

Het is van groot belang dat een rolstoelpassagier veilig en stabiel kan meerijden in een voertuig. Enkel vertrouwen op de rem van de rolstoel zou onbezonnen zijn; de rolstoel dient veilig vergrendeld te worden met stevig verankerde gordels.

QRT DELUXE | UNIVERSELE ROLSTOELVERGRENDELING

Het QRT DELUXE 4-punt rolstoelvergrendelingssysteem is uitgerust met standaard zelfspanners en een auto-vergrendelfunctie. Via 2 knoppen aan de zijkant van de strak ogende behuizing kan de spanning nog verder aangepast worden. De QRT DELUXE is uitvoerig getest, ISO 10542 gekeurd, en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen (crash test tegen 20G)

Vegrendelingen

De QRT DELUXE rolstoelvergrendeling kan op 2 manieren verankerd worden:

1 | op luchtvaartrails met een L-TRACK systeem. Een indicator geeft aan of de QRT DELUXE goed vastgeklikt is.

2 | in de vloer met een SLIDE ‘N CLICK systeem. Via een eenvoudige klik-en-draaibeweging wordt de QRT DELUXE vast- en losgeklikt.

Kenmerken

+ 2 knoppen aan weerszijden om de riem verder aan te spannen

automatisch ‘self-lock’ systeem waardoor je gemakkelijk met 1 hand de rolstoelen kan beveiligen

zelfopspannend: het systeem compenseert automatisch een verlies van spanning zodat de passagier altijd beveiligd blijft.

duidelijke indicatie dat het systeem vastgeklikt is in de bevestiging

universeel systeem, dat zowel links, rechts, voor of achteraan kan gebruikt worden

lage bevestiging en compacte behuizing zorgt ervoor dat de oprollers onder de meeste voetsteunen passen de benodigde oprollengte is verminderd zodat er meer ruimte is voor de rolstoel

universeel design dat kan gebruikt worden bij praktisch alle rolstoelmodellen, inclusief mobiscooters

ultra duurzaam: gehard staal met een coating van zink om maximaal te weerstaan aan corrosie

QRT DELUXE | L-track Systeem

QRT DELUXE | Slide ‘n Click Systeem

INQLINE | ROLSTOELLIER & VERGRENDELING

Een rolstoelpassagier op of van een oprijplaat begeleiden kan (zelfs in de meest ideale omstandigheden) moeilijk en soms zelfs gevaarlijk zijn als het voor de begeleider te zwaar wordt om de rolstoel op de oprijplaat te duwen of controle te behouden bij het naar beneden manoeuvreren.

De INQLINE ELEKTRISCHE ROLSTOELLIER is een ideaal hulpmiddel om een rolstoelpassagier op gecontroleerde wijze in of uit een voertuig met bodemverlaging of een aangepaste minibus met oprijplaat te trekken. Via een handige afstandsbediening kan de begeleider de rolstoelpassagier zonder enige moeite en op een veilige manier – de rolstoel is immers vastgehaakt – begeleiden in of uit het voertuig. De passagier voelt zich veilig en de begeleider hoeft zich geen zorgen meer te maken of het wel zal lukken zonder problemen of rugpijn.

De twee onafhankelijke automatische oprolmechanismes zijn uitgerust met standaard zelfspanners en een auto-vergrendelfunctie en kunnen gemakkelijk zonder enige manuele kracht bediend worden. Dankzij het gepatenteerde design van de vergrendelgordels die over de bovenkant van de oprollers geleid worden, blijven de gordels altijd vrij en heeft de passagier meer beenruimte.

De vergrendelgordels werden ontworpen om telkens op de meest ideale manier bevestigd te kunnen worden aan de rolstoel, wat resulteert in een stabiel rijcomfort en een verhoogde veiligheid. Dankzij de lage bevestigingshoek kunnen ook grotere rolstoelen in kleinere voertuigen getrokken en vergrendeld worden.

Vrijblijvend advies

Digitale rondleiding

gratis brochure